пятница, 8 февраля 2013 г.

харків видатні сучасні

    Ювлейний спектакль на малй сцен театру був поставлений на честь 120-и рокв з дня народження видатного укранського драматурга Миколи Кулша.

    Наприкнц вистави актори розповли глядачам про сво спогади як створювався спектакль. Так само глядачам була представлена аудо-верся уривкв з щоденника автора п си.

    - Це одна з двох п с, в яких мен примно грати як головн рол так  грати в масовц. Взагал матерал хороший. Мен розповдали люди, як читали цю п су, що вони не знали як це можна зграти  коли приходили на спектакль, примно дивувалися.

    ґвген Романенко, актор театру м. Т.Г.Шевченка:

    ґвген Романенко диний актор, який протягом багатьох рокв снування постановки, зграв у нй вс чоловч рол.

    - Я грала Улю. Не пам ятаю, як саме сталося, що випав текст у мене з голови. Це було пд час мзансцени, де я лежу  Мокй мен щось говорить-говорить  диха важко А я йому: укранзу мене! Я ледве стрималася тод, а вс, хто були у зал, мало не луснули вд смху.

    Тетяна Турка, актриса театру м. Т.Г.Шевченка:

    Головн геро п си молод люди, тому сьогодн деяк артисти самого першого складу покидають спектакль, поступаючи свох персонажв бльш молодим акторам. Серед них  Тетяна Турка в минулому виконавиця головно рол.

    - Цей спектакль з розряду спектаклв-довгожителв. При пдготовц до постановки ми вивчали автора потрбно було його зрозумти. Микола Кулш дуже дотепна людина,  я б сказав, що його оригнальнсть актуальна  сьогодн.

    Анатолй Стродуб, режисер вистави Мина Мазайло :

    Твр Мина Мазайло носить як гумористичний так  драматичний характер. В цлому актуальнсть п си не втрачена по сьогодншнй день про це в один голос говорять  глядач  критики.

    - Роль мого персонажу вчительки правльних вимов Бароново-Козино мен дуже близька. Режисер Олександр Бляцький був у свому род провидцем вн дуже вдчував людей, накше звдки вн знав, що я буду викладачем сценчно мови? Цннсть самого спектаклю поляга в тому, що вн поставлений поза побуту  тому вн над часом . Ми показували спектакль у багатьох мстах. У рзних регонах публка по-рзному реагувала наприклад, у Львов дядька Тараса носили на руках, до мого персонажу там поставилися холодно, а в нших регонах навпаки Вистава зачпа больов боки у людей це дуже важливо.

    Тетяна Гриник, заслужена артистка Украни:

    Перед виставою ми посплкувалися з акторами, як грали в самй першй постановц. Серед них Тетяна Гриник, яка гра у вистав донин.

    Вперше спектакль був показаний на сцен театру в 1989году. Це була дипломна робота студентв факультету акторв драми Харквського нституту мистецтв,  в тому ж роц спектакль був перенесений на сцену театру Березль . Зовсм юн актори вживалися в рол  експерементували з образами пд кервництвом двох режисерв: заслуженого артиста Олександра Беляцкого  Анатоля Стародуба.

    У Харквському державному академчному театр м. Т. Г. Шевченка свято спектакль Мина Мазайло показаний глядачев в ювлейний 500-ий раз. Вс бажаюч подивитися спектакль  привтати режисера  акторв з цю подю збралися в малому зал театру. П са Миколи Кулша вкотре збрала аншлаг порожн мсця в зал були вдсутн. Взагал, для цього спектаклю аншлаг зовсм не дивний не в перший раз квитки в день показу купити вже не можна.

   вдсвяткували подвйний ювлей

   На сцен театру мен Т.Г.Шевченка

   газета «Укранський простр» Опублковано 13 грудня 2012 р.

Харквський Державний Академчний Драматичний Театр м. Т.Г.Шевченка

Комментариев нет:

Отправить комментарий